Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Τάξη Ε' Τεντέν και Μιλού (συνέχεια)

Μια περιπέτεια που τα' χει όλα μας αφηγείται η Μαρκέλλα : δάση,γκρεμούς, αρκούδες (!), μοντέρνες συσκευές μετάφρασης (από σκυλίσια σε ανθρώπινη γλώσσα), κρουαζιερόπλοια, παϊδάκια...
Μια παρατήρηση μόνο : θα συνιστούσα στον Τεντέν να πάρει μαθήματα σκοποβολής, και πολύ σύντομα μάλιστα! (Πάντως πολύ χαίρομαι που η αρκούδα βγήκε αλώβητη απ' αυτήν τη συνάντηση...)

"Ο Τεντέν και ο Μιλού"   Μαρκέλλα Τσ.
Μια μέρα σ' ένα δάσος ο Τεντέν και ο Μιλού προσπαθούσαν να πιάσουν δυο εγκληματίες. Ξαφνικά ο Τεντέν εξαφανίστηκε. Ο Μιλού προσπαθούσε να τον εντοπίσει μυρίζοντάς τον. Αλλά τότε ακούει φωνές, τις ακολουθεί και βρίσκει τον Τεντέν σ'έναν γκρεμό με τους εγκληματίες. Του έλεγαν να πηδήξει με το τρία ή θα τον έσπρωχναν.
Ο Μιλού ανήσυχος πήγε μέσα στο δάσος και βρήκε ένα αγριοκάτσικο, το δαγκώνει στην ουρά και αρχίζει να τρέχει. Με την κατσίκα να προσπαθεί να τον κουτουλήσει, ο Μιλού κατευθύνεται προς τους εγκληματίες. Το αγριοκάτσικο τον ακολουθεί ακόμα. Ο Μιλού περνά ανάμεσα από τα πόδια τους και τους ρίχνει κάτω με... το αγριοκάτσικο!
Ο Τεντέν παίρνει ένα πιστόλι που πετάχτηκε από τον ένα κακοποιό. Μαζί με το Μιλού ορμήξανε στο δάσος, για να μην τους βρούν.
Όμως, ξαφνικά, βγαίνει μια αρκούδα μπροστά τους. Ο Τεντέν πήρε το πιστόλι κι άρχισε να πυροβολάει, αλλά αστόχησε. Ξαναρίχνει, μα ξανααστόχησε. Ξαναρίχνει, ξαναρίχνει, ξαναρίχνει, μα πάλι αστοχεί.
(Μετά από μιάμιση ώρα...) ...ξαναρίχνει και ξαναρίχνει, μέχρι που του τέλειωσαν οι σφαίρες. Η αρκούδα βαρέθηκε κι έφυγε.
   Αλλά και ο Μιλού είχε κοιμηθεί μετά από τόσες ώρες.
- Ξύπνα! του φωνάζει ο Τεντέν. Ο Μιλού γυρνάει από την άλλη. Ο Τεντέν παίρνει έναν μεταφραστή ζώων, γιατί ο Μιλού γάβγιζε. Του το βάζει κι αρχίζει να ακούει : "Όχι μαμά! Όχι! Θέλω να καθήσω εδώ στο διαμαντένιο κρουαζιερόπλοιο, τη χρυσαφένια βίλα με την τεράστια ασημένια τηλεόραση με τις Βραζιλιάνες!"
- Ωχ... πάλι ονειρεύεται αυτός... Ξύπνα Μιλούουουουου... παϊδάκιααααα....
   Ο Μιλού ξυπνάει, με τα σάλια να του τρέχουν. Αλλά επειδή δεν έβλεπε τα παϊδάκια, στενοχωρήθηκε. Του είπε τότε ο Τεντέν :" Άμα μας γυρίσεις πίσω, θα σου δώσω πράγματι  2 κιλά παϊδάκια". Ο Μιλού άρχισε να μυρίζει και τελικά γύρισαν σπίτι και πήρε τη νόστιμη ανταμοιβή του!


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!