Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη της ΣΤ' τάξης στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η. στην Άνοιξη

   Στις 30 Νοεμβρίου η ΣΤ' τάξη πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., στην περιοχή της Άνοιξης.
   Αναχωρήσαμε από το σχολείο μας στις 8:30 π.μ. και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή ,φτάσαμε στη "φτωχική" γειτονιά της Άνοιξης! Όταν φτάσαμε στο χώρο των εγκαταστάσεων της Δ.Ε.Η. μας υποδέχτηκε η υπεύθυνη του εκπ\κού προγράμματος, η κ. Κατερίνα Χατζηαναστασίου. Μας οδήγησε στην αίθουσα προβολων. Μέσω μιας ιστορικής αναδρομής μάθαμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε στη χώρα μας το 1889, η Δ.Ε.Η, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1950 και σήμερα διαθέτει προσωπικό 26.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα. Μάθαμε επίσης ότι η χώρα μας κατέχει τη δεύτερη θέση στην παραγωγή λιγνίτη, στη Ε.Ε. , αφού είναι το καύσιμο που χρησιμοποιείται περισσότερο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Συζητήσαμε επίσης για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις ενεργοβόρες συσκευές, καθώς και για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή.
    Στη συνέχεια ο κ. Καλογερόπουλος μας ξενάγησε σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων. Είδαμε το χώρο εκπαίδευσης των εναεριτών, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκούς μετατροπείς και έναν υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας. Μας πήγε σ΄ένα χώρο, όπου υπήρχε μια μακέτα που αναπαρηστούσε, με ζωντανό τρόπο, την ηλεκτροδότηση μιας περιοχής.
    Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, παίξαμε στα γήπεδα που υπήρχαν στο χώρο της ΔΕΗ.

1 σχόλιο:

  1. Ναζλή στ216/2/11, 5:33 μ.μ.

    στην επίσκεψει που πήγαμε μας έμαθαν πάρα πολλά πράγματα και μας άρεσε πάρα πολύ.Θα ήθελα να ξανα πάω γιατί περάσαμε φανταστικά.Μακάρι να ξανά πηγαίναμε!Αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!