Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Στάση βροχοσταλίδων Δ΄


Εξοργισμένες οι βροχοσταλίδες, κάτοικοι της Συννεφοπολιτείας,  στα Ουρανοκαμώματα του Μερκούριου Αυτζή, απ' την καταστροφική αδιαφορία των ανθρώπων για το περιβάλλον κηρύσσουν ειρηνική στάση. Η γη κινδυνεύει. Η κατάσταση είνασι κρίσιμη.
Και τότε αναλαμβάνουν δράση τα παιδιά!
 "-Νομίζω πως ήρθε η στιγμή να δράσουμε, είπε αποφασιστικά κάποιο από τα παιδιά.
  -Το βρήκα τι θα κάνουμε! Θα ρωτήσουμε τους φίλους μας τ' αστέρια..."

Μαρκέλλα
  Το κατάμαυρο βράδυ τα παιδιά πήγαν στον ουρανό με το διαστημόπλοιό τους, για να ρωτήσουν τα αστέρια γιατί δεν πέφτει ούτε μια σταγόνα απ' τον ουρανό.
  Τα αστέρια απάντησαν ότι πρέπει να βάλουν μυαλό, για να προστατέψουν το περιβάλλον και μετά να πάνε στο πιο ψηλό βουνό του κόσμου και να συναντήσουν το πιο γέρικο σύννεφο που έμενε εκεί. "Επίσης για να σας συγχωρήσει, πρέπει να του δώσετε ένα ποτήρι γεμάτο καθαρό νερό από μια λίμνη ή ένα ποτάμι" τόνισαν τα αστέρια.
  Τότε τα παιδιά, μόλις γύρισαν στη γη, ζήτησαν απ' τους ανθρώπους να προστατεύουν το περιβάλλον. Οι μεγάλοι δεν ήθελαν να βοηθήσουν, αλλά εκείνα τους εξήγησαν ότι θα έρθει η καταστροφή του κόσμου, αν δεν κάνουν κάτι και αυτοί. Τότε αυτοί συμφώνησαν και άρχισαν να δουλεύουν.
  Ενώ οι μεγάλοι δούλευαν, τα παιδιά πήγαν να βρουν ένα ποτήρι νερό, αλλά δε βρήκαν πουθενά καθαρό νερό από λίμνη ή ποτάμι. Ξαφνικά θυμήθηκαν ένα μέρος που είχε πάντοτε κρυστάλλινο νερό, τη λίμνη της Νερολιλιπούπολης. Αλλά ήταν πολύ μακριά κι έτσι πήγαν με το υδροπλάνο, γιατί, για να πας εκεί, έπρεπε να περάσεις μια απέραντη θάλασσα.
  Όταν έφτασαν, πήραν το νερό και γύρισαν πίσω. Στο βουνό δεν μπορούσαν ν' ανεβούν, γι' αυτό πήγαν με το αερόστατό τους. Εκεί συνάντησαν το γέρικο σύννεφο και του έδωσαν το ποτήρι με το νερό και το διαβεβαίωσαν ότι τώρα, αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι προσπαθούν να βοηθήσουν το περιβάλλον. Το σύννεφο στην αρχή δεν τα πίστεψε. Αλλά τα παιδιά το έπεισαν να κατέβει στη γη, για να δει ότι οι άνθρωποι δουλεύουν σκληρά. Μόλις τους είδε, έμεινε έκπληκτο, γιατί πρώτη φορά έβλεπε τους ανθρώπους να δουλεύουν έτσι.
  Τότε, το γέρικο σύννεφο διέταξε να ξεκλειδώσουν όλα τα σύννεφα τα λουκέτα τους. Κι όταν τα ξεκλείδωσαν, βγήκαν οι βροχοσταλίδες χαρούμενες κι άρχισε να πέφτει μπόλικη βροχή στη γη. Τότε όλα τα λουλούδια άνθισαν και τα ποτάμια και οι λίμνες ξαναγέμισαν. Και το καλύτερο ήταν ότι όλα τα προβλήματα έφυγαν και σώθηκε η γη!!!!

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!