Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Το σχολείο μας



Το  Σχολείο μας ιδρύθηκε το 1986 με την επωνυμία 5o  Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Λόγος  ίδρυσής του υπήρξε το γεγονός,ότι, μετά τη διακοπή λειτουργίας  του ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου του κ. Τομαζάνη το 1985,  δημιουργήθηκε αυξημένος αριθμός μαθητών  που δεν μπορούσε να απορροφηθεί από τα Δημόσια  Δημοτικά  Σχολεία της περιοχής.

Το Σχολείο στεγάστηκε σε μισθωμένο κτήριο , στο διδακτήριο όπου λειτουργούσε μέχρι το 1985 το ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο του κ. Τομαζάνη στην οδό Ν. Φαλήρου 41-43. Σήμερα στη θέση αυτή έχει ανεγερθεί πολυκατοικία.

Το Σχολείο λειτούργησε ως εξαθέσιο,  κάτω από δύσκολες συνθήκες  αφού η κτηριακή υποδομή  ήταν ελλιπής με επικίνδυνα για τους μαθητές σημεία. Η απόδοση του Σχολείου , παρόλο αυτά θεωρούνταν και ήταν πολύ καλή.

Πρώτος Διευθυντής του Σχολείου  ήταν ο Μπούμπας Σπυρίδων (1986) και στη συνέχεια  Στασινός Γεώργιος ( 1987), Τσούτσης Αλέξανδρος (1987), Νικολαϊδης Ευάγγελος ( 1988- 1989), Λόη Κωνσταντίνα (1990-1997) και Σκαρλάτου Νίκη ( από τον Οκτώβριο του 1997 μέχρι και σήμερα).

Από τον Ιανουάριο του 2001 το Σχολείο μεταστεγάστηκε σε δημόσιο νεότευκτο σύγχρονο κτήριο επί των οδών Π. Νικολαϊδη και Ν. Μανδηλαρά. Συστεγάζεται με το 5o Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη   στο οποίο έχουν παραχωρηθεί δύο αίθουσες διδασκαλίας ( η ανέγερση του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίου Ιωάννη Ρέντη βρίσκεται σε εξέλιξη).

Το Σχολείο μας σήμερα είναι 12/θέσιο  και φοιτούν σ΄αυτό 250 μαθητές.

Επειδή οι μαθητές έχουν το δικαίωμα να φοιτούν σε ένα Σχολείο όμορφο, περιποιημένο και συγχρόνως διδακτικό που να τους σέβεται και να τους παρέχει τη δυνατότητα για μια σύγχρονη εκπαίδευση  , όσοι  έχουμε την ευθύνη  για αυτό το Σχολείο  (η Διευθύντρια  και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου,η  Σχολική Επιτροπή,ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Δήμος Ρέντη) προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να τους προσφέρουμε  όλα αυτά.

Το Σχολείο μας διαθέτει  12  αίθουσες διδασκαλίας,  αίθουσα Τμήματος Ένταξης , γραφείο Δ/ντή, Γραφείο Διδασκόντων, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων , αίθουσα Σίτησης , Βιβλιοθήκη( η οποία χρησιμοποιείται και ως αίθουσα Μουσικής) , Εργαστήριο Πληροφορικής, Αρχείο, Βεστιάριο , αποθήκη Αθλητικού Υλικού, Αποθήκη καθαρισμού  και Κυλικείο.

Έχουν τοποθετηθεί τέντες για τον ήλιο στα παράθυρα των αιθουσών που έχουν πρόβλημα  και κλιματιστικά στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων  στα Γραφεία και στο Κυλικείο.

Σε κάθε αίθουσα διδασκαλίας  υπάρχουν  θρανία και καρέκλες ανάλογα με την ηλικία των μαθητών , ατομικά ερμάρια για κάθε μαθητή , πίνακας μαρκαδόρου και κιμωλίας, όμορφες κουρτίνες και πλούσιο εποπτικό υλικό.
Στα γραφεία , στις αίθουσες διδασκαλίας και στο Εργαστήριο Πληροφορικής υπάρχει καλωδίωση internet.

Οι τοίχοι των εσωτερικών διαδρόμων είναι διακοσμημένοι με τοιχογραφίες.. Τα θέματα είναι παρμένα από τα παλιά αναγνωστικά, από την παράδοση , από τη μυθολογία , από τη φύση , από τα ζώα της αυλής και του δάσους, από το βυθό της θάλασσας κ.ά.
Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα που οι μαθητές μας προσέχουν τις τοιχογραφίες και τις διατηρούν σε άψογη κατάσταση.

Ο αύλειος χώρος  είναι αρκετά μεγάλος  και  κατάλληλα διαμορφωμένος.

Επειδή το προαύλιο γειτνιάζει με τη λεωφόρου Κηφισού υπάρχει αυξημένη ηχορύπανση. Γίνονται ενέργειες για την τοποθέτηση ηχοπετάσματος. Πιστεύουμε ότι σύντομα το Νηπιαγωγείο θα αποκτήσει το δικό του διδακτήριο και θα ελευθερωθούν οι δύο αίθουσες  που είναι απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία του  Σχολείο μας.

Το  Σχολείο μας  είναι ένα από τα 800 Σχολεία της χώρας με ειδικά αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου διδάσκονται  σε όλες τις τάξεις  από εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων τα μαθήματα:
Αγγλικής Γλώσσας, Πληροφορικής Μουσικής , Εικαστικών, Θεατρική Αγωγή, Παραδοσιακοί Χοροί.


                                                                

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/9/11, 6:32 μ.μ.

    το καλητερο σχολειο του ΚΟΣΜΟΥ!!!Ειναι πολυ ωραιο!!!!!!!!!!!!




    -Γαληνη Τσουκτουριδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρασκευη18/10/11, 5:07 μ.μ.

    μπεικα κυρια αγγελικη ειναι πολυ ωραια
    τα ειδα σχεδον ολα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/11/11, 12:09 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΟΡΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πηστευω πως ειμαστε τυχεροι που εχουμε ενα τετειο σχολειο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/3/12, 5:02 μ.μ.

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/6/12, 7:43 μ.μ.

    Αγαπημένοι μου Δάσκαλοι σύντομα πρόκειται να σας επισκεφθώ.και επίσης μπορεί να σας επισκεφθούν μερικά παιδία της παλιάς έκτης.προσωπικά εγώ σας εύχομαι καλή συνέχεια του επαγγέλματος σας δηλαδή την μάθηση και προετοιμασία των παιδίων και την πρώτη μικρή σταδιοδρομία των μαθητικών χρόνων τους.Αφορά τους μαθητές της έκτης.κλείνοντας λοιπόν εύχομαι στα παιδιά όλου του σχολείου υγεία και καλή πρόοδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/5/13, 6:49 μ.μ.

    είμαστε πολυ τυχεροι που εχουμε ενα τετοιο σχολειο και τοσο καλους δασκαλους επισης του χρονου παμε εκτη και μετα θα πρεπει να αποχεραιτησουμε αυτο το ομορφο σχολειο αλλα υποσχομαι οτι θα το επισκεπτομαστε πολυ συχνα επισης αν και ειναι πολυ νωρις ευχομαι σε ολους τους δασκαλους και τα παιδια να συνεχισουν ετσι!!!

    με αγαπη σε ολους

    δαναη ε'1 χχχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!