Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης


   Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου , οι τάξεις Γ',Δ',Ε' και ΣΤ' του σχολείου μας  επισκέφτηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης. Μόλις φτάσαμε στην είσοδο του μουσείου παρατηρήσαμε ανασκαφές της αρχαίας πόλης που βρίσκονταν κάτω από ένα γυάλινο δάπεδο. Όταν μπήκαμε μέσα είδαμε πως το ισόγειο ήταν στολισμένο με πήλινα αγγεία και έργα τέχνης.

   Αργότερα , μαζευτήκαμε σε ένα μικρό θέατρο και παρακολουθήσαμε μια ταινία σχετικά με τον Παρθενώνα. Μάθαμε ότι ο Παρθενώνας ήταν ναός αφιερωμένος στη λατρεία της θεάς Αθηνάς και ότι χτίστηκε σε εννέα χρόνια. Επίσης , πληροφορηθήκαμε ότι στο δυτικό μέρος του ναού είχε φτιαχτεί το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς , ύψους δεκατριών μέτρων, και ότι ο Παρθενώνας ήταν διακοσμημένος με ανάγλυφες παραστάσεις με θέματα από την ελληνική Μυθολογία. Χρόνια με τα χρόνια ,όμως, ο Παρθενώνας άλλαζε και αρχικά έγινε εκκλησία , μετά καθολικός ναός κι αργότερα τζαμί.

   Η ξεναγός μας  μάς ανέβασε στον 3ο όροφο , ο οποίος ήταν γεμάτος με μαρμάρινα αγάλματα και μαρμάρινες τοιχογραφίες και μας έβαλε να κάτσουμε σε παγκάκια με θέα το βράχο της Ακρόπολης. Έπειτα διασκεδάσαμε παίζοντας ένα παιχνίδι με αντιστοίχιση πλακών. Περάσαμε πολύ όμορφα και μέσα από την επίσκεψη αυτή μάθαμε πολλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. 

Ειρήνη , Ελένη , Θεοδώρα , Φανή  ( E' 1)

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!