Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Το σχολείο μου Δ2

Τα παιδιά περιγράφουν το σχολείο τους.

Το σχολείο μου (i)
  Το σχολείο μου βρίσκεται στον Α.Ι. Ρέντη. Χτίστηκε το 2000. Πριν χτιστεί νοικιάζαμε το χώρο του Τ....., στον οποίο βρίσκεται τώρα ένα κέντρο Ξένων Γλωσσών.
  Είναι μεγάλο κτίριο.Μέσα κι έξω απ'το σχολείο οι τοίχοι είναι βαμμένοι με διάφορα χρώματα. Έχει ένα πολύ μεγάλο προαύλιο και επίσης έχει το κυλικείο και τον κήπο με τα δέντρα και τα λουλούδια. Στη μέση της αυλής βλέπoυμε τις μπασκέτες μαζί με τα τέρματα ποδοσφαίρου και τα παρτέρια με τα φυτά και τα παγκάκια.
  Μέσα στο σχολείο υπάρχουν πολλοί διάδρομοι που έχουν ζωγραφιές με ήρωες της μυθολογίας και άλλες με το βυθό της θάλασσας. Στον κάτω όροφο είναι το νηπιαγωγείο και το γραφείο των δασκάλων. Έχει μεγάλες μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στο πάνω πάτωμα, όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τάξεις.
  Μέσα στις τάξεις κάνουμε μάθημα και μόλις χτυπάει το κουδούνι, βγαίνουμε για διάλειμμα. Μόλις ξαναχτυπήσει, μπαίνουμε τρέχοντας και φωνάζοντας σαν τους μουρλούς, για να μπούμε στις τάξεις.
  Εύχομαι να πηγαίνω συνέχεια σ'αυτό το σχολείο.
Δημήτρης

Το σχολείο μου (ii)
  Το σχολείο μου βρίσκεται στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, μια όμορφη πόλη του Πειραιά.
  Παλιά αυτό το σχολείο βρισκόταν στη σχολή ξένων γλωσσών, όμως το 2000 επιτέλους φτιάχτηκε το νέο κτίριο από τον ΟΣΚ.
  Με την πρώτη ματιά που ρίχνεις πάνω του, νομίζεις ότι το έφτιαξαν χτες. Από έξω είναι πολύ μεγάλο, πολύχρωμο και έχει 2 γήπεδα, ένα του βόλεϊ και ένα του χάντμπολ μαζί με το μπάσκετ. Έχει δυο μεγάλους κήπους, τον ένα εκεί που μαζευόμαστε το πρωί, και έναν δεξιά στο προαύλιο. Επίσης υπάρχουν 4 μεγάλες κερκίδες.
  Μέσα έχει πολλές ζωγραφιές στους τοίχους. Υπάρχουν σκάλες για να ανεβαίνουν οι μαθητές. Έχει 12 αίθουσες και πολλούς διαδρόμους. Οι τάξεις χωρίζονται σε 2 τμήματα, στο 1 και στο 2.
  Μέσα σε αυτό μαθαίνουμε να γράφουμε, να ζωγραφίζουμε, να διαβάζουμε, να τραγουδάμε και να αθλούμαστε, να συζητάμε με τη δασκάλα και τους φίλους μας. Επίσης εδώ λέμε τα μυστικά μας και παίζουμε.
  Εύχομαι να μην αλλάξω ποτέ σχολείο!
ΠάνοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!