Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Τάξη Ε΄ Τεντέν και Μιλού


Τεν-Τεν

 


Χάρτινος ήρωας που «γεννήθηκε» στις 10 Ιανουαρίου 1929 από το πενάκι του βέλγου κομίστα Ζορζ Ρεμί (1907-1983), γνωστότερου ως Ερζέ.

Ο Τεν Tέν (Tintin) είναι ο ξανθομάλλης νεαρός με το χαρακτηριστικό τσουλούφι, που δουλεύει ως ρεπόρτερ και μπλέκεται σε απίθανες περιπέτειες μυστηρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μαζί με τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα λευκότριχο φοξ τεριέ.

 
Μια πολύ ωραία εικονογραφημένη ιστορία των δυο ηρώων βρίσκουμε στο βιβλίο της Γλώσσας, στην 4η ενότητα. ( ο Τεντέν και ο Μιλού )
 
Αυτή την αστυνομική ιστορία εμπλουτίζει ο μικρός συγγραφέας, Δημήτρης, με στοιχεία γεωγραφικού ενδιαφέροντος (Γιβραλτάρ), αθλητικές δραστηριότητες (τραμπολίνο), καθώς και ταξίδια στο διάστημα (φεγγάρι )...

"Ο Τεντέν και ο ΜιλούΔημήτρης Π. 

   Γεια σας, είμαι ο Τεντέν και σήμερα θα σας μιλήσω για το πώς μου έσωσε τη ζωή ο Μιλού.
   Λοιπόν! Έχουμε και λέμε : σήμερα εγώ και ο Μιλού ήμασταν στην πόλη, αλλά ξαφνικά δυο τύποι μας άρπαξαν! Δόξα τω Θεώ  όμως ο Μιλού τους ξέφυγε. Εμένα με έσυραν στο ακρωτήριο του Γιβραλτάρ και απειλούσαν... βασικά, όχι απειλούσαν, με διέταζαν να πέσω στον γκρεμό.
   Ευτυχώς ο Μιλού είχε μια ιδέα για το πώς θα με έσωζε. Πήγε τρέχοντας  στην κατσίκα του παππού μου, που έβοσκε λίγο πιο πέρα, και τη δάγκωσε! Η κατσίκα άρχισε να τρέχει και έπεσε πάνω στο ληστή με το όπλο. Άρπαξα εγώ το όπλο και έριξα τους δυο ληστές στο γκρεμό.
   Όμως, για καλή τους τύχη, από κάτω περνούσε το κρουαζιερόπλοιο "Κυματοθραύστης". Έτσι έπεσαν πάνω στο τραμπολίνο για παιδιά, και έπεσαν τόσο δυνατά, που το τραμπολίνο τους τίναξε τόσο ψηλά, που ακόμα τους περιμένω...
   Αααα! Να τοι!
   - Πώς πήγε το ταξίδι στο φεγγάρι, φιλαράκια μου; Τώρα πρέπει να πάτε στο σπίτι σας, δηλαδή στη φυλακή! Έγινα κατανοητός ή θα πάτε άλλο ένα ταξίδι στο φεγγάρι;
   - Τρέχουμε στη φυλακή!!Δεν αντέχουμε κι άλλο ταξίδι στο φεγγάρι!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!