Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Τάξη ΣΤ' : Τα παραμύθια ... μεταμορφώνονται

 
 
 
Ο... σοκολατοφάγος λύκος
 
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα κοριτσάκι, η Κοκκινοσκουφίτσα, και πήγαινε στη γιαγιά της να της δώσει μερικές ασπιρίνες. Καθώς πήγαινε συνάντησε ένα αγοράκι που ήθελε οπωσδήποτε ασπιρίνες, επειδή δεν ήξερε να κάνει την πράξη 1+1 κι έπαθε εγκεφαλικό.

Αφού έφτασε στη βίλα της γιαγιάς της (χωρίς τις ασπιρίνες), συνάντησε ένα λύκο που πείναγε. Ο λύκος επειδή ήταν έξυπνος ρώτησε την Κοκκινοσκουφίτσα "Πού πας με το καλαθάκι;" Η Κοκκινοσκουφίτσα του απάντησε ότι πάει στη γιαγιά σε εκείνο το μικρό σπιτάκι με τους 150 ορόφους.

Ο λύκος έτρεξε και βρήκε το διαμέρισμα με τη γιαγιά. Όταν έφτασε η Κοκκινοσκουφίτσα απόρησε : "Τι κάνεις εσύ εδώ; " Ήρθα για να σε φάω" απάντησε αυτός. Εκείνη τότε τον ρώτησε : "Γιατί δεν έφαγες τη γιαγιά που έχει κάνει  κι ένα ωραιότατο τροπικό μαύρισμα;" Ο λύκος είπε ότι η μαμά του τού απαγόρευε να φάει σοκολάτες.

Επειδή όμως τρελαινόταν για τη σοκολάτα, τελικά έφαγε και τη γιαγιά εκτός από την Κοκκινοσκουφίτσα.

Γιάννης
 
Επικίνδυνες γιαγιάδες

Σήμερα η Κοκκινοσκουφίτσα έπρεπε να πάει τα γλυκά στο λύκο της. Η μαμά της βέβαια την είχε προειδοποιήσει για τις γιαγιάδες που ξέρουν κουνγκ-φου. Τότε ξεκίνησε το δρόμο της. Έπρεπε να περάσει μέσα από το σκοτεινό δάσος αντί για το Γλυκόδασος. Η διαδρομή ήταν κουραστική. Ξαφνικά βλέπει μια πινακίδα για να κόψει δρόμο. Τελικά όμως την αγνόησε.

Όταν έφτασε στο σπίτι του λύκου, άνοιξε την πόρτα και είδε το λύκο της. Όμως της φάνηκε πολύ παράξενος κι έτσι άρχισε να τον ρωτάει χαμηλόφωνα για αρκετή ώρα για τη μικρή μύτη, για τα δόντια που τρέμανε, ώσπου τον νανούρισε και αποκοιμήθηκε.

Τότε η Κοκκινοσκουφίτσα κάλεσε αμέσως την αστυνομία, για να πάρει το "λύκο", όπου είχε καταλάβει ότι στην πραγματικότητα ήταν μια θανάσιμη γιαγιά. Είχε δει πολλές τέτοιες ταινίες. Γι' αυτό έβγαλε το λύκο απ' τη ντουλάπα που τον είχε βάλει η γιαγιά -κουνγκ-φου και φάγανε όλα τα γλυκά!

Μαρκέλλα


 Η Χιονάτη και... τα τρία γουρουνάκια

Η Χιονάτη είχε φάει το δηλητηριασμένο μήλο και οι νάνοι την έβαλαν στο γυάλινο κουτί κι άρχισαν να κλαίνε για το κακό που της συνέβη. Ξαφνικά ακούστηκε ένας παράξενος θόρυβος από το δάσος.

Οι νάνοι τρόμαξαν πολύ κι έτρεξαν γρήγορα μέσα στο σπιτάκι τους. Κοίταξαν από τα παράθυρα και τι να δουν; τον κακό λύκο να κυνηγάει τα τρία γουρουνάκια και να θέλει να τα φάει. Τα γουρουνάκια πανικόβλητα έτρεξαν και μπήκαν στο σπίτι των νάνων. Τότε νάνοι και γουρουνάκια αποφάσισαν να καταστρώσουν διάφορα σχέδια για να απαλλαγούν για πάντα από το λύκο.

Δυστυχώς κανένα από τα σχέδιά τους δεν πέτυχε, αλλά τελικά ο λύκος, καθώς περνούσε μπροστά από το σπιτάκι, βλέπει τη Χιονάτη στο γυάλινο κουτί! Αμέσως ζαλίστηκε από την ομορφιά της, παραπάτησε κι έπεσε στο γκρεμό και σκοτώθηκε!

Οι νάνοι και τα γουρουνάκια χάρηκαν πολύ, αλλά η Χιονάτη ήταν ακόμα στο κουτί της. Τότε τα τρία γουρουνάκια, για να ανταποδώσουν την καλή της πράξη, κάλεσαν την καλή τους νεράιδα, την Τίνκερμπελ του Πίτερ Παν. Εκείνη την έκανε να ζωντανέψει και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.
 
Ισαμπέλα
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!