Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ένα γλυκό σπίτι


Πέρσι τα Χριστούγεννα εγώ και η οικογένειά μου πήγαμε στο χωριό του Αη-Βασίλη. Μόλις τελειώσαμε την επίσκεψη πήγαμε και στην '' χώρα των Ζαχαρωτών''.

Το σπίτι που είδα δεν έμοιαζε σαν όλα τα υπόλοιπα. Ήταν ένα ασυνήθιστο σπίτι λες και είχε ξεπηδήσει απο ένα παραμύθι. Τόση σοκολάτα και τόση σαντιγί δεν είχα ξαναδεί ούτε σε ένα ολόκληρο ζαχαροπλαστείο. Γλειφιτζούρια,κερασάκια και φράουλες φύτρωναν στην αυλή όχι με νερό αλλά με γάλα. Στην είσοδο του σπιτιού ένα πακέτο με σοκολατάκια μας υποδέχεται. Ή εξώπορτα στολισμένη με ένα στεφάνι από καραμέλες διάφορων χρωμάτων φανέρωνε πως το σπίτι είναι πολύ φιλόξενο.

Οι τοίχοι φτιαγμένοι από παγωτά και κέικ,καραμέλες και φράουλες έμοιαζαν με δίσκους που ήταν έτοιμοι να σερβιριστούν. Στο σαλόνι ένας καναπές με άχνη ζάχαρη και σοκολατάκια πατούσε πάνω στο χαλί με τις χιλιάδες καραμέλες. Πολλά κάδρα απεικόνιζαν τόσα γλύκα που δε βάζει ο νου σου! Στην κουζίνα ο φούρνος ήταν τεράστιος και ψηνόντουσαν κέικ σοκολάτας και στην τσαγιέρα υπήρχε ζεστό τσάι και σε μια πιατέλα υπήρχαν χιλιάδες κουλουράκια.

Αυτό το σπίτι μου δημιουργεί την επιθυμία να το καταβροχθίσω με μια μπουκιά. Ειναι ο τέλειος πειρασμός!!!

Φανή-ΣΤ' 1

4 σχόλια:

Παρακαλούμε να γράφετε με ελληνικούς χαρακτήρες και ορθογραφημένα!